Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi

Belgegeçer : 0236 414 82 48
WEB http://macideramiztaskinlar.meb.k12.tr
Adres : Hürriyet Mahallesi 450 Sk. No168 Akhisar / MANİSA
VİZYON : Ülkemizin her yönden kalkınmasını ilke edinmiş, bilimin her alanında hizmet ederken insanı odak alan, milli ve manevi değerlerine sahip çıkmayı yaşamının bir parçası haline getiren, yurt ve dünya meselelerine duyarlı, sorumluluk bilincini kişiliğiyle yoğurmuş bireyler yetiştirmek.
MİSYON : Milli Eğitiminin Temel Kanunu´nda belirtilen genel ve özel amaçlar doğrultusunda Türk Milli Eğitiminin Temel İlkelerinden taviz vermeyen, eğitim ve öğretim lideri özelliğine sahip yönetici kadrosu ve alanında yetkin, mesleki gelişimini önemseyen, eğitimdeki yeni paradigmayı kavramış, günceli ve süreli-süresiz yayınları takip eden bir eğitim kadrosuyla; etkili ve disiplinli ders çalışmayı alışkanlık haline getirmiş, sosyal aktivitelere katılan, yetiştiği kültürün milli ve manevi değerlerini özümsemiş, milli birlik ve beraberliğin önemini kavramış, yurt ve dünya meselelerini düşünen, sorgulayan ve çözüm üreten, insana değer veren, ülkesinin çağdaş medeniyetleri yakalayıp geçmesi için gerekli sorumluluk bilincini almış bireylerin yetiştirildiği bir eğitim ortamı oluşturmak.
BAŞARILAR : TÜBİTAK proje yarışmasında Biyoloji Projemizin bölge elemelerini geçmesi. TÜBİTAK Matematik Olimpiyatlarında bir öğrencimizin Türkiye genelinde seçilen 54 öğrenci arasına girmesi. OXFORD Yayınlarının düzenlediği yabancı dil yarışmasında bir öğrencimizin Türkiye ikincisi olması.
Rehber Öğretmen : 1
Resim Sınıfı : 0
Müzik Sınıfı : 0
Misafirhane : 0
Kütüphane : 1
Hazırlık Sınıfı : 0
Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0
Öğretim Şekli : Normal
Kantin: 1
Yemekhane : 1
Revir : 0
Saatler : 08.10-15-40
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İNGİLİZCE ALMANCA
Isınma : Doğalgaz
Pansiyon : PANSİYONUMUZ MEVCUTTUR. 165 ÖĞRENCİMİZ KALMAKTADIR.
Lojman : Sayısı:0
Servis : Okul Aile Birliği bünyesinde okul servisi vardır.
Ulaşım : Şehir içi toplu ulaşım araçlarıyla sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Manisa-Akhisar
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 3km
Kontenjan Bilgileri : 90
Taban-Tavan Puan Bilgileri : TABAN : 399,8404 TAVAN : 463,0483
Okulun TYT/AYT Başarı Durumu : %100
YKS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 59 Mezunumuzdan 35 öğrencimiz üniversiteye yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler : Satranç, Masa Tenisi, Basketbol, Bocce, Müzik, Futsal
Bilimsel Etkinlikler : 1- TÜBİTAK Kimya Projesinde ekibimiz Kimya öğretmenimiz Yaşar AKBULUT sorumluluğunda iki öğrencimiz ile birlikte elemeleri geçerek finale kalmıştır. 2.TÜBİTAK Matematik Olimpiyat Takımında iki öğrencimiz çalışmalarını sürdürmektedir. 3.TÜBİTAK Matematik Olimpiyat Takımı elemelerinde 9.sınıflardan bir öğrencimiz 3. olarak bronz madalya aldı. 4-Ankara Özel Milli Eğitim Vakfı (MEV Koleji) Aziz SANCAR Proje Yarışmasında TÜBİTAK Kimya Projesinde ekibimiz yarışmalara katıldı 5-4007 TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirildi. 6- Ankara Pursaklar Fen Lisesinde “Fen Liseleri II.Ulusal Öğrenci Kongresine” 10. sınıf öğrencimiz Kimya öğretmenimiz Yaşar AKBULUT sorumluluğunda katılarak bildiri yayınladılar.
Proje Çalışmaları : “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var “ “Değerler Eğitimi” TÜBİTAK Araştırma Projeleri
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : “ Erasmus + K229 Okullar Arası Stratejik Ortaklık Projesi”
Diğer Hususlar : Okulumuzda kültür ve tanıtım gezileri, piknikler ve sosyal etkinlikler düzenlenmektedir.